femeie_in_hemodializa

Calculare Insuficienţa renală acută (IRA) – Acute Renal Failure(ARF)

Calculare Insuficienţa renală acută

 index de insuficienta renala

Acest calculator on-line vă ajută sa calculati indicele de ARF. (IRA)

Necroza tubulară acută – Calculator renal

-insuficiență renală acută – Necroza tubulara acuta este o afectiune a rinichilor care implică deteriorarea celulelor tubulare ale rinichilor, care rezultă în insuficiență renală acută. ATN (Acute tubular necrosis) rezulta Acute Renal Failure(ARF), si este una dintre cele mai comune cauze ale ARF.

Încă de la început trebuie să spun că insuficienţa renală este de două feluri: acută (adică se produce brusc, în termen scurt) şi cronică (care survine lent , pe o perioada mai lunga de timp). Iar cand ne referim la cele doua forme de insuficienta renala, ne referim de regula la doua lucruri diferite.

Deci insuficienţa renală acută reprezintă o scădere bruscă a funcţiei renale. Deci scade capacitatea rinichilor de a forma urina, deci în organism se vor acumula compuşi toxici (de exemplu ureea şi creatinina sunt substanţe care sunt dăunătoare peste o anumită concentraţie, mai ales ureea).

Principalele cauze care pot provoca insuficienţa acută sunt: scăderea volumului de sânge (prin hemoragii, vărsături severe, urinări frecvente în contextul unor boli), în boli ale inimii atunci când ea nu mai poate pompa o cantitate de sânge suficientă. Mecanismul prin care aceste afecţiuni produc IRA este că ele merg cu o scădere a presiunii sângelui, presiune necesară pentru realizarea filtrarii la nivelul corpusculului renal, deci a formării urini.

Calculare Insuficienţa renală acută (IRA) – Acute Renal Failure(ARF) was last modified: martie 14th, 2013 by calculici
Etichete: , , , ,
Previous Post
neutrofile
Calculator medical

Neutrofile – Calculare număr absolut

Next Post
calculator concediu medical
Calculator

Calculator concediu medical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com